Спецкомісія ВР захистить Красногорівський олійний завод від рейдерів

За матеріалами інтернет-видань 05.04.2023 368

        Під час війни ми майже не стикались з рейдерськими захопленнями підприємств. Але днями отримали "тривожний дзвоник" з Черкащини. При чому рейдерство там було не "тихим", а справжні маски-шоу зі зброєю і тітушками.

    Наша Парламентська спецкомісія вважає такі дії неприпустимими, тому оперативно взяла кейс до розгляду. В кейсі йдеться про спробу зарейдерити Красногірський олійний завод – великий платник податків Черкащини.

  

   17 березня на підприємство завалились рейдери. Вони не просто похазяйнували, а взяли персонал в заручники! Зігнали працівників в один кабінет, погрожуючи пістолетом, відібрали у працівників мобільні телефони, як у голівудських бойовиках, а з серверної видерли техніку.

   За день до фізичної атаки, рейдери провели ряд оборудок з документами. З допомогою "чорного нотаріуса", якого позбавили свідоцтва ще кілька років тому, заднім числом виписали фейкове нотаріальне доручення. А далі за підробними документами провели 5 різних реєстраційних дій, двічі БЕЗКОШТОВНО перепродали корпоративні права вартістю в сотні мільйонів гривень, за ОДИН день!

    Ми детально перевірили документи, які надав заявник та знайшли десятки доказів порушення закону. Починаючи з того, що сама заява про державну реєстрацію містить виправлення, дописки, частина тексту заповнювалась олівцем. І завершуючи тим, що фейкова довіреність з якої все почалось є дублікатом, а оригіналу цієї довіреності в реєстрі ніколи навіть не було. Інша частина довіреностей видавалась на Кіпрі на інших осіб і на інші дії. І такого в цій справі over дофіга.

    Місцева поліція оперативно відреагувала на виклик власників, вчасно прибула на місце злочину. У зв'язку з подіями на підприємстві було зареєстровано кримінальне провадження за фактом підробки документів. Також власник оперативно звернувся до суду для арешту своїх активів і таким чином, рейдера тимчасово зупинили. Власники заводу оскаржують ці незаконні реєстраційні дії в Антирейдерській колегії Мінюсту.

    Наша Парламентська спецкомісія триматимемо ситуацію на особистому контролі. Найближчим часом надамо результати власного розслідування уповноваженим державним органам.

    Красногірський олійний завод є великим платником податків і роботодавцем для півсотні сімей Черкащини. Ми докладемо усіх зусиль, щоб законні власники повернули собі свій завод та продовжили роботу в цей складний воєнний час.

    "УП".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ