Сміливість бути фермером

За матеріалами інтернет-видань 20.10.2023 505
Сміливість бути фермером

Влітку 2023 року за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) відбулося  опитування-дослідження «Сміливість бути фермером». У його ході визначені мотивація, потреби та очікування агровиробників від держави та міжнародних партнерів для підтримки та зміцнення агросектору. Загалом в дослідженні взяли участь понад 700 агровиробників з 22 областей України,

Зазначається, що найактивнішими в опитуванні були аграрії центральних областей України  - 41,2%.
Переважна більшість респондентів належала до агровиробників у сфері рослинництва - 85,8%. Респонденти, що займаються тваринництвом, переробкою, садівництвом, аквакультурами сукупно склали 14,2%.

За свідченнями самих учасників агроринку, 50,8% респондентів засвідчили про значне скорочення обсягів виробництва. 13,3% мають виробництва на територіях, що потребують розмінування, або знаходяться у зоні активних бойових дій. Змінити або диверсифікувати діяльність вдалося лише 4,1% респондентів.

Понад 70% агровиробників повідомили про свою внутрішню мотивацію продовжувати виробничу діяльність.  Це відповідальність, віра в перемогу і підтримка родини.
В українського агровиробника у 2022-2023 рр. переважають  сміливість (64,6%), відповідальність (73,6%) та патріотизм (70,8%).  
Саме завдяки цим якостям фермери і вистояли у тривалий воєнний час. Але вічного немає нічого. Тому сьогодні їм, як ніколи, потрібна  підтримка держави, а не вебінари, тренінги та форуми, які вона пропонує у великій кількості.

68,2% опитаних розраховують одержувати безоплатну матеріально-технічну підтримку, зокрема, насіння, ЗЗР, добрива тощо.
67,5% очікують розширення можливостей для залучення фінансування.
38,3% потребують постійного інформування  про актуальні програми підтримки.
Інформаційна агрополітика не охоплює достатню кількість аграріїв. Понад 40% респондентів вважають себе необізнаними або дещо обізнаними щодо діючих програм допомоги.

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ