«Соєвий джекпот як гра в довгу»

За матеріалами інтернет-видань 16.02.2022 328

Так називалася дискусія фахівців у ході проведення виставки Агро-Весна 2022, яка розглянула питання перспективи соєвого сегменту в Україні.

За словами директора Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України Ігоря Віштака, соя в сівозміні досить ефективна, порівняно з іншими культурами, бо збагачує азотом грунт.

«Соя - це дешевий білок, використовується як в харчовій промисловості, так і у виготовленні кормів. Переробка сої стає все більш привабливою. В Україні збільшується поголів'я свиней і курей, якраз є потреба у шроту соєвому як джерелі білка», - пвідкреслив Ігор Віштак.

На його думку, деякі великі агровиробники скоротили частку сої в сівозміні внаслідок зміни клімату. Адже соя залежна від вологи, тому зрошення посівів дуже важливий чинник, оскільки це дасть змогу отримувати стабільний високий врожай та прибуток.

Наразі основним пріоритетом Мінагрополітики є розвиток зрошуваного землеробства та підтримка аграріїв, які працюють на меліорованих землях.  З відновленням меліорації ця культура повертається у сівозміну в багатьох господарствах. Крім того, вирощування сої, на відміну від надмірного збільшення посівних площ соняшнику, має позитивний ефект для всього сільського господарства, оскільки ця культура є ідеальним посередником практично для всіх зернових культур.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ