Сьогодні - день батарейки у світі та в Україні

Остап Вернигора 18.02.2022 881

День батарейки не має офіційного статусу, проте незмінно привертає увагу багатьох людей - бо без акумуляторів та аналогічних джерел живлення не зможе завестися автомобіль та увімкнутися комп'ютер, не працюватимуть роботи, годинники, ліхтарі, пульти, смартфони, будильники.


Одним із основоположників теорії про перетворення хімічної енергії на електричну є  італійський фізик і фізіолог Алессандро Джузеппе Вольта (1745 - 1827). Він сконструював першу електричну батарею - вольтів стовп. Винайшов і сконструював перше хімічне джерело постійного електричного струму, електричну батарею, низку електричних приладів (конденсатор, електрофор, електроскоп); відкрив явище взаємної електризації різнорідних металів при їх контакті; у 1776 виявив і дослідив газ метан.


На його честь названо одиницю напруги вольт, а також астероїд головного поясу 8208 Вольта. Створив перше найпростіше хімічне джерело струму в 1799, яке назвав гальванічним елементом. Цей елемент він назвав у честь свого друга, вченого Луїджі Гальвані.

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ