7 серпня - День українських захисників неба

За матеріалами інтернет-видань 07.08.2022 336

Сьогодні - День Повітряних Сил – професійне свято усіх захисників неба!
Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук наголосив, що цей день відзначаємо у бою:  в кабінах літаків, за моніторами радіолокаційних станцій, на пунктах бойового управління зенітних ракетних комплексів,  на тисячах бойових позицій по всій території нашої держави!

"Шановні бойові побратими! Дорогі українці!
Із перших днів повномасштабної агресії, Повітряні Сили витримали найпотужніші удари ворога. Наші воїни продемонстрували безпрецедентну стійкість, мужність, героїзм та звитягу в бою.
Десятки воїнів Повітряних Сил отримали найвище звання Героя України. Сотні – удостоєні високих державних нагород! На великий жаль, багато із них загинули, захищаючи українське небо.
Вони стали прикладом для наслідування, справжніми кумирами для маленьких українців. Ними захоплюються у світі, про них складають легенди...
Втрати і перемоги згуртували нас і сповнили рішучості покласти край цілковитому злу! Українське військо вже п’ятий місяць безжально шматує окупантів на полі бою. Повітряні Сили очистили від російської авіації небо над підконтрольною Україні територією.
Ми обов’язково очистимо від російської авіації небо над усією Україною. У цьому нам допоможе сучасна зброя від наших партнерів. Західна зброя уже доводить свою ефективність на полі бою. З нетерпінням на неї чекають і воїни Повітряних Сил.
Низький уклін родинам загиблих захисників неба!
Вічна шана та пам’ять загиблим у боях воїнам!
Слава Повітряним Силам Збройних Сил України!" - сказав у привітанні генерал-лейтенант Микола Олещук.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ