Сьогодні Україна є гарантом безпеки країн НАТО, а не навпаки, - Валерій Чалий

За матеріалами інтернет-видань 22.06.2024 401
Немає опису світлини.
    Поки країни НАТО обговорюють, які слова правильно використати на Вашингтонському саміті стосовно шляху України до членства (bridge towards membership чи irreversible path) - по факту саме Україна сьогодні є гарантом безпеки країн НАТО, а не навпаки, при всій подяці за надані озброєння.
    Валерій Чалий (на фото вгорі в центрі), колишній посол України в США, сторінка ФБ.
   Тому дозволю собі недипломатичне: байдуже, які слова ви напишете... Головне питання інше: коли вже війська країн НАТО, куди спрямовувався ультиматум офіційного кремля у листі від 15 грудня 2021 року, будуть в Україні, разом з нами, у війні проти атакуючої Україну та Європейську безпеку рф?!
   Я просто нагадаю слова мудрого Кіссінджера, який, попри свою попередню позицію, наголошував, що Україна обов'язково має бути в НАТО! Інакше не буде контрольованою.
   Хто сказав, що Україна буде чекати на запрошення до НАТО вічно?!
Моя позиція наступна: якщо в наступні роки не буде запрошення - маємо будувати оборонно-безпековий союз із тими, хто готовий на це піти разом з нами. Велика Британія, Польща, Румунія, п'ять країн Балтії - як варіант. Не будемо чекати тих, хто не вміє робити кроки на випередження, а тягнеться в ар'єргарді, чим роками, та вже й десятиліттями, вдало користується агресор.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ