Сьогоднішнє свято спонукає до внутрішнього преображення

За матеріалами інтернет-видань 19.08.2023 489
Сьогоднішнє свято спонукає до внутрішнього преображення
19 серпня - свято Преображення Господнього.
Як розповідає Євангеліє, незадовго до Своїх страждань Ісус Христос взяв трьох учнів: Петра, Якова та Іоана і з ними піднявся на високу гору помолитися (За давнім церковним переданням, це була прекрасна гора Фавор, вкрита багатою рослинністю від підніжжя до вершини).
Поки Спаситель молився, учні від утоми заснули. Коли ж прокинулися, то побачили, що Ісус Христос преобразився: лице Його засяяло, наче сонце, а одяг Його став білим, як світло. В цей час до Нього з’явились, у славі небесній, два пророки, Мойсей та Ілля, і розмовляли з Ним про страждання і смерть, які Йому належало перетерпіти в Єрусалимі. Незвичайна радість наповнила тоді серця учнів. Коли ж вони побачили, що Мойсей та Ілля відходять від Ісуса Христа, Петро, не знаючи, що сказати, викликнув: «Господи! Добре нам тут бути; коли хочеш, зробимо тут три намети: Тобі один, Мойсеєві один і один Іллі». Раптом світла хмара осінила їх, і вони почули із хмари голос (Бога Отця): «Цей є Син Мій улюблений, в Якому Моє благовоління; Його слухайте!»
 
Учні зі страху попадали на землю. Ісус Христос підійшов до них, доторкнувся до них і сказав: «Встаньте і не бійтесь». Вони встали і побачили Ісуса Христа у звичайному вигляді. Коли ж вони спускалися з гори, Ісус Христос повелів нікому не розповідати про те, що бачили, доки Він не воскресне з мертвих.
 
Як вчать святі отці і богослови, Преображення Господнє ‒ це явлення Царства Божого на землі. В Господньому преображенні ми бачимо, яким світлом повинен засяяти наш матеріальний світ, якою славою він покликаний засяяти у вічності в Царстві Божому.
 
Сьогоднішнє свято спонукає нас християн подумати про те, чи достойні ми своїми духовними очима побачити Господа, доторкнутися до Його божественного світла; яке спонукає кожного із нас до внутрішнього преображення. А воно полягає в повному звільненні від гріха і всіх гріховних земних пристрастей. 
 
Ми віримо, що Господь, Який преобразився на горі, преобразить колись і нас, наші душі і тіла. Але для цього прикладаймо і своїх зусиль для  очищення. 
 
 
 
 
 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ