Виклик для овочівництва Одеської області — це нестача робочої сили і фінансування

За матеріалами інтернет-видань 19.08.2023 900
Виклик для овочівництва Одеської області — це нестача робочої сили і фінансування

За словами Алли Стоянової, директорки департаменту аграрної політики Одеської ОВА,  за баштанними культурами і  кавунами регіон вийшов вже на друге місце по Україні після Полтави. Стрімкий старт відбувся і за овочевими культурами.
 

"У Одещині повноцінно розпочався збір помідорів. На сьогоднішній день під овочеві культури підприємства і домогосподарства області виділили майже 14 тис. га, з них — 3,2 тис. га під помідори. У порівнянні з минулим роком площа під овочі збільшилася на 1 тис. га,  причому, саме посівів томатів", - зауважила Алла Стоянова.

Зазначається, що основний виклик для овочівництва Одеської області — це нестача робочої сили і фінансування. Не зважаючи на державні програми кредитування й донорську допомогу іноземних партнерів, ресурсів все одно недостатньо. Зокрема, через блокування росією експорту українського продовольства, одеські аграрії не можуть отримати гроші, необхідні, щоб знову запуститися.

"Сьогодні в Україні є попит на овочеві культури, і Одещина здатна частково задовольнити його. До того ж, аграрії регіону відчувають відповідальність за сусідні області — Миколаївську, Херсонську та Запорізьку", - підкреслила посадовиця.
 

Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ