Справжні командири і правда - найважливіше на війні, - Юрій Бутусов

За матеріалами інтернет-видань 14.12.2022 397
  На зображенні може бути: 11 людей
     Командири на війні діляться на чотири категорії:
1. Ті, хто хоче знищувати ворога.
2. Ті, хто хоче служити, робити кар’єру та знищувати ворога.
3. Ті, хто хоче служити, робити кар’єру та вижити у підвалі.
4. Ті, хто хоче вижити у підвалі і знайти місце подалі від війни.
Категорія номер 4 шкідлива, але вона намагається відмітитись на фронті та залишити зону бойових дій сама.
     Категорія номер 3 дуже небезпечна для своїх, бо ці люди безвідповідальні до підлеглих, але дуже зручні і приносять виключно гарні новини для вищого керівництва, через що завжди брешуть та спотворюють обстановку.
      Категорія номер 2 створює в армії дієздатний кістяк, ефективність якого залежить від планування та якості управління вищого керівництва.
     Категорія номер 1 завжди схильна до самостійних рішень та критично ставиться як до ворога, так і до намагання вищого керівництва втрутитися у їхню сферу відповідальності, через що нерідко мають конфлікти та проблеми з кар’єрою. Але саме категорія 1 завжди завжди відрізняється азартом та шукає противника сама, вона ефективна у будь-якій обстановці та саме вона створюює перевагу на полі бою.
     На війні я не бачив зброї, яка б вбивала стільки, як вбиває брехня. Ворог зазнав багато поразок через брехню, але великі втрати брехня робить і нам. Брехня завжди живе з нами, але тільки на війні ти бачиш як неймовірно дорого вона коштує.
      Коли стріляє ворог - ти розумієш, як від того ховатись.
А брехня - це завжди вогонь по своїх.
    Замість організації постійної аеророзвідки та видачі даних штурмовим групам брехня каже «йдіть, їх там мало», замість підготовки бійців брехня каже «десь треба знайти солдат, які не втікають», замість ураження цілей з корегуванням брехня каже «ми відстріляли по координатах», замість розбору бою зверху вниз брехня каже «подивіться наші карти, тут все правильно», замість планування та управління брехня кричить «Не сціть!»
        Брехня слабка, коли командири довіряють один одному, думають, як покращити свой діі і усі б’ються разом заради зрозумілої цілі.
    Але брехня посилюється, коли керівники у команді починають бити один одного скаргами та службовими розслідуваннями, але результатів від того не настає і відповідати за помилки ніхто не хоче.
Правда вимагає кропіткоі праці, правда складна. Але щастя на війні в тому, що усі знають, як має виглядати правда. Це відео з коптера, як на шматки розлітається ворог, це полонені вороги, це знищена від прямих влучань техніка, це трофеї, це села та міста, звільнені внаслідок вдалої тактики. Вбиті та підтверджені на відео та фото вороги - і підрахунок наших втрат, які мають бути в рази менш, ось це і є головний результат війни. Знищити ворога та врятувати своїх.
     Як же важливо, щоб у будь-яких розбірках шукали не те, хто більше бреше, а спочатку те, хто та що саме дає результат. Хто робить правду, і хто на цю правду працює.
У нас чимало тих, хто робить правду кожного дня.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ