США ввели нові санкції проти РФ через будівництво «Північного потоку - 2»

За матеріалами інтернет-видань 22.08.2021 155

Фото з відкритих джерел

Через будівництво російського газопроводу "Північний потік – 2", який планують закінчити вже в серпні 2021 року Сполучені Штати ввели нові санкції проти двох громадян Росії і одного російського судна, причетних до газопроводу.

Про це повідомляє пресслужба Держдепартаменту США.

Президент США Джо Байден заявив, що даний указ є відповіддю на російські проекти, які націлені на розширення російського впливу на енергетичні ресурси Європи, що послабить енергетичну безпеку європейських країн, у тому числі України.

“Я видав розпорядження про вжиття додаткових заходів щодо низки російських експортних енергетичних трубопроводів у зв’язку з надзвичайною загрозою національній безпеці, зовнішній політиці та економіці США, створюваної шкідливою зовнішньою політикою уряду Росії”, – зазначив Байден.

За даними агентства Bloomberg, обмеження вводяться проти АТ “Нобіліті” (власника суден постачання “Іван Сидоренко” і “Остап Шеремета”, які беруть участь в будівництві “Північного потоку – 2”). Також, під санкції потрапили страхова компанія “Константа” та судно “Остап Шеремета”.

Таким чином США відповідають на будівництво російських газопроводів, які “спрямовані на посилення впливу РФ на Європу й ослаблення енергетичної безпеки України”.

Як писало Діло, США та Німеччина можуть застосувати нові санкції та інші заходи щодо Російської Федерації. Обмеження можуть бути застосовані, якщо Москва використає газопровід “Північний потік-2” як зброю проти України.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ