Стан агроекспорту автотранспортом

За матеріалами інтернет-видань 09.02.2024 301
Стан агроекспорту автотранспортом

Станом на 05.02 експорт агропродукції автомобільним транспортом у лютому склав 77 тисяч тонн, порівняно з 8 тисячами тонн у січні та 63 тис. тонн у грудні за аналогічний період. Відновлення пропускної здатності більшості прикордонних переходів сприяло збільшенню темпів експорту у лютому.
За період з 01.02 по 05.02 середньодобова норма пропуску експортних вантажів автотранспортом через всі прикордонні переходи склала 15 400 тонн на добу, порівняно з 1500 тоннами у січні та 12 630 тоннами у грудні. Значна частка експортних відвантажень припала на кордон з Польшею, де показник середньодобового експорту автотранспортом зріс до 5752 тонн вантажу на добу.
Ставки фрахту із західної України в напрямку Італії та Німеччини знизилися відносно минулого тижня. Основна причина - у збільшенні імпорту з цих країн в Україну.
Темпи відвантажень в напрямку морських портів сповільнюються через зниження цін на агропродукцію. Автоперевізники змушені знижувати вартість перевезення для підтримки економіки та темпів продажу фермерами.

 

SPIKE BROKERS

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ