Суд списав 4, 3 мільярди боргу компанії Коломойського перед «Приватбанком»

За матеріалами інтернет-видань 20.07.2022 424

коломойский

Господарський суд Дніпропетровської області затвердив ліквідаційний баланс та ліквідував ТОВ з іноземними інвестиціями "Новофарм", пов’язане з колишніми акціонерами "Приватбанку", передає "Бізнес.Цензор".

Згідно із рішенням суду від 5 липня, загальний обсяг визнаних вимог кредиторів до компанії становив 10, 44 млрд грн, під час ліквідаційної процедури була погашена заборгованість на 2,7 млн грн, пише Finbalance.

"Згідно з ч.7 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства вимоги, не погашені у зв`язку з недостатністю майна, вважаються погашеними", – йдеться у судовій ухвалі.

ТОВ з іноземними інвестиціями "Новофарм" було визнане банкрутом постановою Госпсуду Дніпропетровської області від 22 квітня 2021 року.

Перед цим суд вніс у реєстр боргів цієї компанії вимоги державного "Приватбанку" на 4,05 млрд грн (4 черга) та 276,3 млн грн (6 черга), а також низки приватних компаній, більшість з яких пов’язана з Ігорем Коломойським та партнерами.

Раніше в судових матеріалах наводилися дані прокуратури про те, що Національний банк України (НБУ) визнав ТОВ з іноземними інвестиціями "Новофарм" пов`язаною з "Приватбанком" особою.

Як повідомлялося, за кілька днів до націоналізації "Приватбанк" під контролем менеджерів Коломойського відкрив кредитну лінію для "Новофарм" з лімітом 3,2 млрд грн. При цьому з грудня 2008 року ця компанія перебувавала у стані припинення діяльності.

За даними "Приватбанку", обсяг його кредитного портфелю, який він пов`язує з попередніми акціонерами, на кінець третього кварталу 2021 року становив 163, 9 млрд грн (на початок 2021 року – 164,3 млрд грн, на початок 2020 року – 210,6 млрд грн).

За інформацією банку, в 2020 році за рахунок резерву він списав з балансу кредити, які пов`язує з екс-акціонерами, на суму 56,7 млрд грн. Джерело: https://biz.censor.net/n3353896


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ