Судді Андрію Леонову, причетному до «віджиму» ФГ «Дар» у Попасному, дали 11 років

Григорій Давиденко 28.03.2023 532

Андрій Леонов . Закон і Бізнес

    Кілька років тому Асоціація фермерів та приватних землевласників Дніпропетровщини на чолі з Анатолієм Гайворонським завзято обороняла від рейдерів ФГ "Дар" родини Дарадуд, у селі Попасне Новомосковського району. До рейдерства ФГ "Дар" доклав рук одіозний суддя Бабушкінського суду Андрій Леонов. Він за "класикою жанру" визнав дійсною "купівлю" ФГ безхатьком з Одеси, а потім його "продаж" рейдерам, аби замести сліди. Фермери Придніпров'я пікетували Бабушкінський суд, заміський будинок судді, навіть перекривали трасу в Дніпрі і їздили з протестами до Києва. Та нічого не допомагало...

    Аж учора, 27 березня, Вищий антикорупційний суд України нарешті визнав винним в одержанні 15 тис. доларів колишнього суддю Бабушкінського райсуду Дніпра Андрія Леонова. Як повідомляє САП, йому призначили 11 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

     Суддю визнали винним у "проханні" надати йому 30 тис. доларів та фактичному одержанні 15 тис. доларів неправомірної вигоди за винесення судового рішення у кримінальному провадженні, що перебувало у нього на розгляді. Леонова узяли під варту прямо в залі суду.

    Ось як цю давно очікувану фермерами Придніпров'я подію коментує командир Фермерської Самооборони Дніпропетровщини Олександр Стешенко:

    - Це крута новина, Андрій Леонов практично відкрито брав хабарі і діяв не за законом, а за гучністю "дзвону" отриманих монет. Скільки із 2017-го року ми провели різних заходів, аби відсторонити його від роботи! Був і збройний захист "Дару" Фермерською Самообороною від нападників, під час якого отримав кульове поранення наш боєць, і вишколи в Попасному, і масовий пікет заміського будинку А. Леонова. Протестували і в Києві. Такий вирок - закономірний фінал судді-хабарника, а також привід задуматися його колегам.

     Певно ж, зараз головне - перемогти ворога на фронті, я щойно повернуся з-під Бахмуту, куди возив дрова та інше нашим захисникам. У себе в Новомосковщині ми допомагаємо підготувати грунт і провести сівбу родинам фермерів, які пішли на фронт, це свята справа. Поступово наведемо лад в Україні скрізь, від фронту до судів. Щойно отримали "довічне" покарання убивці фермера Олександра Грушки із Криничанщини, і Леонов - за "заслугами".

      Вирок А. Леонову ще не набув законної сили і може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ