Судді КАСу захистили «честь і гідність» підозрюваного в держзраді Портнова, - Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 01.04.2023 369
На зображенні може бути: 1 особа та текст
     От ніби вже й Андрія Смирнова в опі почали щемити - відкрите кримінальне провадження, а Татаров з Портновим і досі керують країною на пару з Єрмаком. Тож, "союз кротів і реваншистів" виявився настільки непорушним, що його не можуть зруйнувати навіть особисті непорозуміння та давня неприязнь. Портнов, який так і не дочекався свого вимріяного "Кієф за трі дня" у кінці травня попросив партнерів з опи допомогти йому, від гріха подалі, покинути країну, що по старій дружбі реалізували через один із пунктів пропуску на Закарпатті до мало не рідної Угорщини. Але сам Портнов десь там, а справа його живе тут.
Далі процитую адвоката Ігоря Голованя:
    «Здавалося, Верховний Суд давно розставив усі крапки над “Ї” як стосовно “честі й гідності” такого персонажа, як Андрій Портнов, так і стосовно його ролі у “справі моряків”. Роз’яснив настільки чітко, що навіть у Печерському суді зрозуміли і у захисті портновських “честі і гідності” відмовили. Але ні. Сьогодні, 28 березня, Київський апеляційний суд у складі колегії суддів Гуля, Крижанівської та Шебуєвої рішення Печерського суду скасував і захистив честь і гідність Портнова у повному обсязі».
    Особа, яка була натхненником проведення так званого "кримського референдуму" й звинувачена в держзраді, досі в ручному режимі управляє значною частиною судової гілки влади. Він втратив контроль за Верховним Судом, який за Порошенка встигли реформувати. Щось устигли трошки почистити в місцевих, а от з апеляційною інстанцією не вийшло. Спершу умисно затягували, а потім разом з москвою організували кампанію дискредитації й привели до влади вигіднішого кандидата, який усе розвернув назад.
    В апеляції залишилися судді, яких якраз Портнов і призначав при януковичі. Але продажні судді - це дуже обережні тваринки. Вони бояться виступити проти волі влади. Нині вимоги Портнова вони виконують лише тому, що цього від них вимагають і з Банкової. А те, що Портнов, якого їм наказали захищати, звинувачений у держзраді, ні суддів, ні керівників опи не турбує.
    Тарас Чорновіл, політолог-міжнародник, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ