Павло Пархоменко, удостоєний звання «Честь року», став суддею Верховного Суду

За матеріалами інтернет-видань 09.07.2024 263
 Павло Пархоменко, удостоєний звання «Честь року», став суддею Верховного Суду
    І до хороших новин.
Днями президент України Володимир Зеленський призначив низку суддів. Серед них суддею Верховний Суд став Pavlo Parkhomenko, який тривалий час працював головою Бахмацького районного суду Чернігівської області.
   Михайло Жернаков, доктор юридичних наук, сторінка ФБ.
   Павло кілька разів отримував звання "Честь тижня" і 1 раз отримав більшість голосів глядачів у номінації "Честь року" у програмі "Честь і Нечесть", яку ми в Фундація DEJURE випускали спільно з 24 Канал. Великою мірою - через його величезний внесок у питання правосуддя, дружнього до дитини.
Павло був одним із тих прогресивних суддів
(на жаль, небагатьох), хто переміг у конкурсі до Верховного Суду у 2018 році. Але тодішня напрочуд контрольована судовою мафією ВРП відмовила йому у призначенні. Не в останню чергу - через його репутацію як прогресивного і співпрацю з громадськими і міжнародними організаціями.
   Кілька років зайняло оскарження незаконної відмови в судах. І нарешті Павло отримав справедливе призначення. Це не може не радувати. І за це окрема подяка профільній заступниці голови ОП Iryna Mudra (підозрюваний НАБУ і САП її попередник Андрій Смирнов, наприклад, попри рішення суду тривалий час це питання гальмував).
  Але попри це, не забуваймо, що ВС все ще потребує більш грунтовного, якісного оновлення. Там усе ще кілька десятків суддів з негативними висновками Громадська рада доброчесності, яких там бути не повинно. І вже 46 вакантних місць, які можна і треба заповнювати якісними кадрами.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ