Свинарство є скоростиглою галуззю тваринництва

За матеріалами інтернет-видань 08.06.2024 448
Свинарство є скоростиглою галуззю тваринництва

У ході прес-конференції «Розвиток м’ясної галузі в умовах війни, відкриття експорту свинини, збереження рентабельності в ланцюзі «Зерно. Свині. М’ясо» йшлося про розвиток в Україні галузі свинарства.

Зазначалося, що у всіх категоріях господарств чисельність поголів’я свиней складає понад 5 млн. тварин, з яких 66 % вирощується в сільськогосподарських підприємствах.
За 2023 рік українці спожили 2 млн 300 тис. тонн м’яса, в тому числі 688 тис.тонн свинини або 30% від загальної обсягу виробництва м’яса.
Свинарство є скоростиглою галуззю тваринництва, тому є можливість збільшити поголів’я свиней за короткий час. На теперішній час ціни на корм в Україні нижче світових, а вартість м'яса на міжнародних ринках зростає, що створює сприятливі умови для розвитку внутрішнього виробництва та перспектив для нарощування експортного потенціалу.
Наразі Мінагрополітики розробляє Концепцію Державної цільової економічної програми розвитку тваринництва на період до 2033 року, якою передбачені заходи для розвитку свинарства щодо державної підтримки галузі, безпечності та благополуччя тварин, страхування свинарства від АЧС, а також освоєння нових ринків, поводження із відходами, виробництво біоетанолу.
 

Департамент агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ