Тарас Висоцький здійснив робочу поїздку до Запорізької області

За матеріалами інтернет-видань 17.07.2024 94
Тарас Висоцький здійснив робочу поїздку до Запорізької області

Попри воєнний стан, аграрний сектор Запорізької області продовжує функціонувати. За інформацією Департаменту АПК Запорізької ОДА, на підконтрольній Україні території зареєстровано 961 агропідприємство, 9 елеваторів і 31 середнє та велике підприємство харчової та переробної промисловості.

"Аграрії Запорізької області – справжні герої. Вони ризикують своїм життям, щоб забезпечити країну продовольством. Тому ми робимо все можливе, щоб підтримати їх у цей непростий час", – наголосив в. о. Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час робочої поїздки до Запорізької області.

За словами в. о. Міністра аграрної політики та продовольства України, Уряд надає підтримку аграріям прифронтових регіонів. Зокрема, діє програма виплати до 8000 гривень на один гектар для малих виробників, що обробляють до 120 гектарів. Також розглядається програма підтримки без прив'язки до розмірів господарства. Вона передбачає виплату до 5000 гривень за гектар.
Фермери, які тримають худобу, також можуть отримати допомогу: до 7000 гривень на одну голову великої рогатої худоби (при поголів'ї від 3 до 100 ) та до 2000 гривень на одну голову овець або кіз (при поголів'ї від 5 до 500).
Для аграріїв України доступні і гранти на розвиток садівництва та теплиць: до 10 мільйонів гривень на сад і до 7 мільйонів гривень на теплицю. При цьому держава відшкодовує 70% витрат, а власний внесок фермера становить лише 30%.
Крім того, для прифронтових територій передбачена пільгова відсоткова ставка на кредити – всього 3% річних (при порівнянні зі стандартними 13%).
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ