Водність річки Інгулець у Кривому Розі за 15 днів липня складала 223-292 %

За матеріалами інтернет-видань 17.07.2024 76
Водність річки Інгулець у Кривому Розі за 15 днів липня складала 223-292 %

Український гідрометеорологічний центр оцінив водність основних річок України за 15 днів липня 2024 р.
Більша за норму (128-169%) водність спостерігалася на Верхньому Дніпрі (пост Неданчичі), ділянці Десни Розльоти-Чернігів, р.Уж (пост Ужгород); на р. Стрий (притока Дністра) та р. Інгулець (пост Кривий Ріг) водність за 15 днів липня складала 223-292 %.

Близькою до норми (82-120%) водність спостерігалася на пригирловій ділянці Прип’яті, пригирловій ділянці Десни (пост Літки), Сеймі (пост Мутин), по припливу до Київського водосховища Західному Бузі (пост Кам’янка Бузька), ділянці Дунаю Рені-Ізмаїл, ділянці Дністра Галич-Заліщики, ділянці Тиси Рахів-Вилок.

Меншою за норму (52-80%) водність відмічалась на рр. Стир та Горинь (притоки Прип’яті), по бічному припливу до Кам’янського водосховища, р.Псел (притока Середнього Дніпра, ділянці Сіверського Дінця Чугуїв-Зміїв, Пруті (пост Чернівці) та по припливу до Дністровського водосховища.

Значно меншою за норму (30-48 %) водність спостерігалася на р.Случ (притока Прип’яті), бічному припливу до Кременцуцького та Дніпровського водосховищ, рр. Тетерів, Ворскла, Сула (притоки Середнього Дніпра), рр. Оріль, Самара (притоки Нижнього Дніпра),  р. Південний Буг (пост Тростянчик) та його притоці Інгул, р. Латориця (суббасейн Тиси).

Близькою до критеріїв маловоддя (22-27%) водність спостерігалася  Прип’яті у створі гідропоста Любязь та її притоці Стохід, Південному Бузі у створах гідропостів Підгір’я та Олександрівка.

Маловоддя встановилось на р. Уборть (суббасейн Прип’яті), де водність  за 15 днів липня не перевищувала 11% норми липня та 39 % норми наймаловоднішого місяця; на р.Синюха (басейн Південного Бугу) – 20 % норми липня та 25% наймаловоднішого місяця; на р.Рось (притока Середнього Дніпра) – 18 % норми липня та 23 % наймаловоднішого місяця.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ