Технологія strip-till запобігає збереженню вологи в грунті
За матеріалами інтернет-видань
20.12.2024
258
Батьківщина технології strip-till - це Північна Америка. У США найчастіше цю технологію використовують фермери з кукурудзяного поясу та півдня країни. Основні культури, що вирощуються по strip-till - кукурудза, ріпак і соняшник.
Україна не стала винятком і теж активно впроваджує технології смугової обробки грунту. Проте, порівняно з американськими аграріями, є певні відмінності.
"Порівнюючи з американськими колегами, наше користування технологією strip-till дещо відрізняється. Американці застосовують її на перезволожених ґрунтах, тобто весною перед сівбою заганяють агрегат разом із сівалкою в один прохід, проводять стрічковий обробіток перезволоженого ґрунту й одразу сіють. У нашому ж випадку стрічковий обробіток виконується для збереження вологи. Вкрите рослинними рештками міжряддя не дає можливості інтенсивно випаровуватися волозі у весняно-літній період і зберігає оптимальну температуру ґрунту навіть за температури повітря 30-35 градусів вище від нуля", – зазначив заступник головного агронома агрогрупи "Агрейн" Тарас Корнієнко.
Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ