ТЕМНИЙ БІК СТРАШНОЇ МЕДАЛІ

Микола Ясень 01.11.2022 586

         Смертельное ночное ДТП в Никополе с двумя погибшими: комментарий полиции |  Інформатор Нікополь 

Минулої ночі на автомагістралі Дніпро – Кривий Ріг сталася смертельна аварія – під колесами швидкісної іномарки Suzuki загинула ще середнього віку жінка. Одна справа, що трасу вона переходила не в передбаченому для цього місці. Але інша – водій вчасно не помітив її на дорозі. Ніч була, на жаль, не місячна, не зоряна і не ясная, а, навпаки, хмарна і темна. Заходжуватися марно в таку голки збирати – швидше око виколеш. І з патрульної поліції повідомили, що у жовтні цього року в нічний час на вулицях Кривого Рогу троє людей уже загинули.

Також загалом зросла кількість дорожньо-транспортних пригод - майже вдвічі проти вересня. Як тепер не важко здогадатися, за рахунок пригод у вечірні і нічні години доби. Є, до речі, статистика в масштабах усієї України: лише за останні десять днів жовтня, з 20-го по 30-те число, на дорогах і вулицях держави у темні періоди загинув 51 пішохід…

А зрозуміли, в чому річ? Війна і у даному разі винна. Хоч точніше буде, що винна злоба здичавілого маніяка-терориста путіна, який не приховує, що за його командами по всій Україні знищуються об'єкти перш за все енергетики – і, як наслідок, доводиться економити витрачання електроенергії, вимикати в  темні години світло на вулицях та дорогах. Адже у світі автомобільних фар не завжди спаравді можна розгледіти перехожих. Особливо якщо вони одягнені в одяг темних, тим паче зовсім чорних кольорів. У Кривому Розі інспектор поліції Аліна Кравець уже сьогодні й звернулася до земляків, як до водіїв, так і піших учасників дорожнього та вуличного руху, із закликом щодня у темні пор доби бути як ніколи раніше особливо взаємно, образно кажучи, ввічливими. Хоч швидше берегти одні одних. Першим уникати перевищень швидкості та пильно стежити за дорогою, а перехожим перейматися власною безпекою.

Одна з найбільш суттєвих рекомендацій – віддавати перевагу одягу світлих кольорів, який помітніший і ночами, а також кріпити до себе та на сумки чи ті ж модні нині рюкзаки світловідбиваючі брилки, стрічки, браслети і наклейки, користуватися ліхтариками, навіть дзеркалами і так далі. Це та зараз ситуація, коли ночами порятунок кожного - і за кермом, і на піших переходах вулиць та доріг – залежить винятково від нас самих. Бережених, як відомо, і Бог береже.

Вважаємо, що застереження та поради криворізької інспекторки поліції дійсно актуальні та слушні для автомобілістів, та й усіх інших мешканців нашого Придніпов'я.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ