Товари для зберігання зернових, олійних культур звільнені від ввізного мита

За матеріалами інтернет-видань 26.07.2022 424
Товари  для зберігання зернових, олійних культур звільнені від ввізного мита

Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував схвалити у першому читанні та в цілому законопроект щодо звільнення від оподаткування ввізним митом товарів, що використовуються для зберігання зернових та/або олійних культур (№7548-1). Повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства України.
Зазначене звільнення діятиме у період дії воєнного стану на території України та протягом 30 днів із дня його припинення чи скасування.
За даними Міністерства,   до початку повномасштабної війни в розпорядженні українські аграрії мали  потужності для складського зберігання зерна приблизно на 75 млн. тонн. У ході війни зерносховища на 10 млн. тонн перебувають на тимчасово окупованих територіях.  Значна частина  пошкоджена або знищена внаслідок воєнних дій. Тому  дефіцит потужностей для зберігання врожаю до кінця року оцінювався в обсязі від 10 до 15 млн. тонн. Тепер зернові рукава та інші товари для зберігання збіжжя завозитимуть до України без оподаткування ввізним митом.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ