Триває справа мера Тернівки, про яку ми повідомляли раніше

Микола Ясень 09.08.2024 148

Але тепер підозри отримали ще два чиновника

ПТ 09.08.2024  Олег Тихолиз

 

Справа мера Тернівки: підозри отримали ще два чиновників

Розслідування вельми "традиційної"у наші часи справи - про розкрадання бюджетних коштів - триває. Більше того, у невеликому містечку Західного Донбасу вона набула виразних ознак шахрайства та корупційних діянь, притаманних нині чи не на всіх щаблях і рівнях теперішніх як державних, так і самоврядних органів влади.

Адже уТернівці у справі про розкрадання бюджетних коштів під час ремонту доріг новий поворот - правоохоронці повідомили про підозру та відправили під нічний домашній арешт ще двох фігурантів оборудки: головного бухгалтера та начальника забезпечення КП ТЖКП, передає "Відомо" з посиланням на джерела з Нацполіції. Заступника ж директора КП ТЖКП ще раніше арештовано, він перебуває у СІЗО.

Слідство триває. Висувається і вивчається й дещо нова версія. Ніби не виключено, що головний бухгалтер та начальник забезпечення КП ТЖКП разом із заступником директора КП ТЖКП виявляться головними обвинуваченими, які обдурили директора КП ТЖКП та міського голову.

Раніше суд відсторонив Тернівського міського голову Віталія Тарелкіна та начальника КП ТЖКП Олександра Кривозуба від займаних посади до 13 вересня 2024 року.

За даними слідства, міський голова разом з директором комунального підприємства Олександром Кривозубом налагодили злочинну схему заволодіння бюджетними коштами. Підозрювані завідомо внесли неправдиві відомості до офіційних документів щодо вартості та якості будівельних матеріалів. Також вони зазначили кількість техніки, яка фактично не використовувалася під час ремонту. У подальшому акти виконаних робіт передали до казначейської служби, що призвело до безпідставного перерахування на рахунок ТОВ бюджетних коштів. Внаслідок протиправних дій підозрюваних завдано понад 2 млн грн збитків державі.

Депутати Тернівської міськради хотіли висловити недовіру Тарелкіну, але не вдалося - не вистачило до речі голосів.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ