Тривожний сигнал для «імперії»: у Татарстані заговорили про незалежність

За матеріалами інтернет-видань 20.07.2022 436

17:54 20 липня Київ, Україна

Безглузда війна рф проти України пробуджує здорові демократичні сили національних меншин. Активісти створили сайт , присвячений незалежності республіки Татарстан. Вони вимагають повернути татарській мові статус державної, відновити посаду Президента Татарстану і передати республіці контроль над її ресурсами, повідомляє Тетяна Ткаченко в ЗМІ.
"Нас багато! Татари - другий за чисельністю етнос Росії. У нас багато грошей - ми 8 серед 85 економік в Росії. В нас багата культура. В нас розвинений туризм. До 14 грудня 2021 року у нас був свій президент! Нами може захоплюватись увесь світ! Але чомусь ми дозволили  
москві підкорити себе. Вивчення мови у школах обмежили. Вже немає посади президента. Нас виснажують, користуються нашою нафтою, с/г, усіма ресурсами регіону. У нас досі немає незалежності. Вимагати референдум справедливо! Досить годувати москву!", - йдеться у повідомленні на сайті.
Республіка Татарстан може стати першою рушійною силою для краху «путінської імперії». Військові та політичні експерти, у тому числі російські, кажуть, що початком повномасштабної війни проти України, путін прирік росію на розпад. Бойові події та великі російські втрати лише спровокують республіки росії до «параду суверенітетів».

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ