Царичанський суд відмовив Екоінспекції в позові до мегарозкрадача піску Дмитра Алмазова

За матеріалами інтернет-видань 10.01.2024 242

  Автор Олена Гарагуц

392Переглядів

Суд відмовився стягувати збитки з Алмазова Дмитра Альбертовича, власника земельних ділянок на території села Рудка в Китайгородській ОТГ Дніпровського (колишнього Царичанського) району Дніпропетровської області. На ділянках Алмазова незаконно видобували пісок для «Великого будівництва».

«Судові витрати позивача покласти на останнього (Державну екологічну інспекцію Придніпровського округу – авт.)», – йдеться у рішенні першої інстанції, опублікованому у Єдиному держреєстрі судових рішень.

Рішення по справі № 932/10641/21 виніс суддя Царичанського районного суду Дніпропетровської області Костюков Дмитро Геннадійович.

Дані порталу «Судова влада України»

Загальна площа земельної ділянки, яка використовувалася Дмитром Алмазовим не за цільовими призначеннями (цільові: для будівництва та обслуговування об`єктів рекреаційного призначення та для ведення особистого селянського господарства) – 44,6563 га.

Державна екологічна інспекція Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області)  надала суду акт перевірки, яким задокументувала факт незаконного видобутку/вивезення надр (піску) та вивезення родючого шару ґрунту.

«Виключно Держгеокадастр має повноваження на здійснення державного нагляду (контролю) щодо цільового використання землі», – зауважив суд.

Таким чином, на думку суду, екологічні інспектори

«вийшли за межі наданих ним повноважень та перейняли на себе функції державного контролю Держгеокадастру»,

тож їм відмовлено у задоволенні позовних вимог в повному обсязі.

Екоінспекторів на суді представляв заступник начальника відділу правового забезпечення Державної екологічної інспекції Придніпровського округу Братухін Олександр Юрійович, Алмазова – адвокат Погорілий Антон Михайлович.

Про подачу апеляційної скарги поки невідомо.

На зображенні може бути: текст

Журналісти бували на місці колишнього кар’єру Дмитра Алмазова.

Незаконний кар’єр з видобутку піску станом на 2021 рік:

Незаконний кар’єр з видобутку піску станом на 2024 рік:

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ