«Це перший випадок, коли всі чотири українські АЕС були знеструмлені одночасно”, - Герман Галущенко

За матеріалами інтернет-видань 24.11.2022 325
«Це перший випадок, коли всі чотири українські АЕС були знеструмлені одночасно”, - Герман Галущенко

Про енергетичну безпеку  України через масовані російські  обстріли йшлося на надзвичайному засіданні  Ради міністрів енергетики Європейського Союзу.  Повідомило Міністерство енергетики України.
Міністр енергетики України Герман Галущенко у своєму онлайн-виступі перед учасниками надзвичайного засідання наголосив, що 23 листопада росія випустила по Україні близько 70 ракет, з яких було перехоплено 51 ракету. На жаль, інші вразили об’єкти енергетичної інфраструктури, зокрема, теплову генерацію, а також вузлові підстанції. Цей обстріл мав вплив не лише на енергосистему України, але і сусідньої Молдови.

“Вчорашній удар мав тяжкі наслідки. Відбувся блекаут. Всі атомні електростанції України були знеструмлені. Це перший випадок, коли всі чотири українські АЕС були знеструмлені одночасно”, - підкреслив Герман Галущенко.

Міністр наголосив, що енергетики відразу після обстрілів розпочали ремонти. Водночас, з огляду на масштаби руйнувань, відновлювальні роботи потребуватимуть певного часу.
Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон закликала країни ЄС більш ефективно долучатися до надання допомоги українському енергосектору, підкресливши особливу важливість такої підтримки в зимовий період.

“росія цинічно знищує інфраструктуру України в зимовий сезон. Вчорашнє рішення Європарламенту визнати росію терористичною державою зайшло прямо в суть – це справді терористична держава”, - наголосив Герман Галущенко.

Очільник Міненерго підкреслив, що ця ситуація несе загрозу не тільки Україні, але і всьому європейському континенту.
Герман Галущенко закликав ЄС розробити список наджорстких заходів, які будуть застосовані автоматично, якщо цей російський терор триватиме і надалі.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ