Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Сіверському, Бахмутському та Авдіївському напрямках, - Генштаб

За матеріалами інтернет-видань 24.11.2022 497
Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Сіверському, Бахмутському та Авдіївському напрямках, - Генштаб

За оперативною інформацією Генеральний штаб ЗСУ станом на 18.00 24.11.2022,  противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони, здійснює інженерне обладнання оборонних рубежів.

  • На окремих напрямках ворог продовжує вести наступальні дії, переміщує особовий склад, озброєння та військову техніку до районів ведення бойових дій. За поточну добу російські окупанти завдали 2 авіаційних удари, здійснили 16 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільних обʼєктах.

За наявною інформацією, противник посилив контрдиверсійні та поліцейські заходи на тимчасово зайнятих територіях Скадовського району Херсонської області у зв’язку з ефективним вогневим ураженням об’єктів російських окупаційних військ. Зокрема, в населених пунктах Новомиколаївка та Красне, впродовж 22 листопада цього року, окупанти перевіряли будинки, телефони та документи місцевих жителів.

  • Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника і 2 удари по позиціях ворожих зенітних ракетних комплексів.
  • За словами заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадного генерала Олексія Громова,  найбільш складна, але контрольована обстановка залишається на сході нашої країни, де протягом тижня відбулося понад 290 бойових зіткнень з противникам.
  • Для досягнення своїх окупаційних планів противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Сіверському, Бахмутському та Авдіївському напрямках з метою оточення міста Бахмут та створення сприятливих умов для подальшої окупації Донецької області. Олексій Громов додав, що водночас зс рф здійснюють невдалі спроби повернути втрачені позиції на Куп’янському напрямку.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ