«Це саме мале, що ми могли зробити для них в цей день. Вшанувати»

Марина Бабич 01.10.2023 388

У Новомосковську жваво обговорюється в групі ФБ "Підслухано Новомосковськ Україна" сьогоднішня церемонія поваги і подяки до полеглих воїнів. Вона тривала о 9:00 ранку у кожному куточку України на знак памяті та вдячності  оборонцям України проти російських окупантів.
Опубліковане в групі відео показує, що о цій порі автомобілі у місті продовжували рух. Ніхто з водіїв не зупинився і не завмер на честь Хвилини Героїв. Дописувачі бурхливо обговорювали відношення міста до важливих українських вшанувань, байдужість і  розрізненість людей.
Зокрема, Julia Lytvynenko написала, що у місті є величезний екран біля літака.

"Невже не можна було за хвилину до дев'ятої озвучити, що буде хвилина мовчання. Це було б для тих, хто знаходиться в бронепотязі, і нічого не читає та не дивиться. Тобто навіть наша влада не мала інтересу до вшанування пам'яті Героїв", - сумно зазначила пані Юлія.

Не обійшлося в дописі і без висловлювань : "А с какого все обязаны стать и молчать? бред какой-то".
Ніякі величезні екрани не допоможуть таким  індивідуумам мислити по-державницьки і бути вдячними іншим за подвиги. Таким треба екскурсії в чорний від попелу Бахмут і в лікарню, де біля ліжка з пораненим кілька місяців поспіль бліда дружина.  Може, тоді поріг черствості зменшиться.
Повністю поділяю висловлену Оленою Назаренко думку, що

"...це саме мале,що ми могли зробити для них в цей день. Вшанувати!!!!"

До слова, хвора жінка, тривалий час  прикута до ліжка у хвилину мовчання не підпустила до себе замінити простирадло, бо молилася за загиблих воїнів і всім живим бажала вижити...

Подслушано Новомосковск Украина VER 2.0 🇺🇦

 


 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ