Центри ухвалення рішень Києва і москви

За матеріалами інтернет-видань 06.10.2022 527

    Однією з головних мантр російських пропагандистів став удар по українських "центрах ухвалення рішень". Це смішно й дуже показово.

Смішно це, як мінімум, тому, що українці, які зі зрозумілих причин майже завжди хочуть відповіді на російські удари за принципом "два ока за око", у цьому конкретному випадку цьому принципу зраджують. Ні, звичайно, більшість наших громадян, ймовірно, хоче побачити, як буде палати кремль і як буде виглядати путін у труні. Але мотиви цих бажань зовсім інші.

    росіяни хочуть знищувати наші "центри ухвалення рішень" тому, що вважають наші рішення ефективними. Їм боляче. Вони сподіваються на те, що знищивши будівлі в урядовому кварталі, знищивши наш Генеральний штаб, Міністерство оборони й офіси українських силових структур, вони тим самим зруйнують керованість українського спротиву і змусять нас капітулювати.

      Бійці ЗСУ навчились, як стріляти із зенітки С-60 за допомогою дрона (фото)  | Defense Express

      Ми ж, зі свого боку, чудово знаємо декілька речей. Перше – кожен українець у чомусь сам собі центр ухвалення рішень. Так було, так є і так буде, на відміну від росіян, яких слово "покірність" характеризує краще за будь-яке інше слово.

       Друге – більшість "центрів ухвалення рішень", зокрема військових, уже давно не працює за юридичними адресами. Це не військова таємниця, а просте й логічне рішення в умовах ракетних ударів. Третє – українська армія набагато більш децентралізована, аніж російська, і рішення в ній ухвалюються майже на всіх рівнях, тоді як росіяни постійно жаліються на те, що їхні командири вимушені годинами і днями затверджувати якісь елементарні речі на рівні генералів генштабу.

       І найголовніше. Нас загалом влаштовує нинішнє керівництво російської армії. Ми не дуже хочемо його знищувати. Тому що воно – це керівництво – старе, некомпетентне, корумповане і ухвалює ідіотські рішення. Подивитися хоча б на цілі, які обирають для іранських безпілотників "Шахед", подивитися на провально організовану мобілізацію, подивитися на тотальну втрату керування російськими військами на декількох напрямках одночасно й на кількість кинутої росіянами техніки, зброї й боєприпасів. Нащо ж нам думати про те, щоби замість поганих керівників прийшли інші, які, можливо, будуть кращими за попередніх? Ми не зацікавлені в цьому.

         Тому ми маємо парадоксальну ситуацію, у якій українців влаштовує і своє, і вороже військове керівництво, а росіян не влаштовує ані своє, ані наше. І це говорить про перебіг війни більше за будь-які інші факти.

P.S. Менш із тим, я хочу побачити палаючий кремль із суто естетичних причин, а путіна в труні – задля власної втіхи. І я це побачу.

P.P.S. Як і ми всі.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ