Ціна газу в європі досягла 520 $ за тисячу кубометрів

За матеріалами інтернет-видань 06.08.2021 237

Ціна газу в Європі, яка на минулому тижні штурмувала планку в півтисячі доларів за тисячу кубометрів, після традиційної корекції робить ривок до нових рівнів. Ціна газу з поставкою в п`ятницю на хабі TTF в Нідерландах досягла $520 за тисячу кубометрів, пише "Інтерфакс-Україна".

Більше 80% продажів "Газпрому" до Європи зараз здійснюються за спотовими індексами різного тимчасового базису - від місяця вперед на рік уперед. Спостережуваний рівень цін миттєво не відіб`ється на контрактних цінах компанії, але в подальшому надасть їм підтримку в разі корекції.

До бюджету концерну на 2021 року закладена середня ціна експорту газу в далеке зарубіжжя $170 за тисячу кубів. Нещодавно "Газпром" (MOEX: GAZP) підвищив оцінку середньої ціни свого експорту в далеке зарубіжжя в 2021 році до $240. 

Додамо, що на заводі «Газпрому» у Західному Сибіру відбувся вибух і пожежа, які призвели до зупинки видобутку газу в регіоні та різкого скорочення поставок природного газу до Європи через газопровід «Ямал-Європа». Як повідомляється, вибух відбувся на заводі з підготовки газового конденсату у Новому Уренгої, яким управляє «Газпром Переробка». Російські ЗМІ запевняють, що вибух та пожежа призвели майже до повної зупинки видобутку. У регіоні видобувається близько 80% усього російського газу. Внаслідок видобутку різко скоротилися поставки російського газу до Європи по газопроводу «Ямал». Так, увечері 5 серпня транзит у точці Mallnow на вході у німецьку ГТС обвалився до 10 млн куб м на добу замість звичних 21 млн куб м, тобто більш, ніж удвічі.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ