Ціна на молоду картоплю стрімко падає, однак її краще продавати сьогодні

За матеріалами інтернет-видань 14.07.2024 224

 

Автор: Марченко Любов 14 липня 2024 року

В Україні ледь не щодня падають ціни на популярний овоч. Зараз він доступний за ціною як ніколи. Однак запасатися ним не варто. Максимально – можна зробити тижневий запас. На ринку б’є рекорди здешевшання молода картопля.

В Україні стрімко дешевшає найпопулярніший овоч, але запасатися ним не варто: які ціни виставили на ринку - today.ua

Про те, чому ціни на молоду картоплю так швидко знижуються, розповіли аналітики проєкту EastFruit.

За словами експертів, основна причина падіння ціни на молоду картоплю – різке збільшення пропозиції цього овочу на ринку. Фермери активно викопують молоду картоплю, щоб вона не перезріла. І, звісно ж, усі хочуть її якомога швидше продати, доки вона не втратила кондиції. Тим більше, що за нинішньої спеки молоді овочі дуже швидко втрачають товарний вигляд.Перезріла картопля восени тим паче втрачатиме свої кондиції.

Так от, зараз темпи реалізації продукції зовсім не встигають за надходженням свіжого товару. Через це виробники змушені знижувати на нього ціну. Так, 10 липня молода картопля вже продавалася за ціною 11-16 грн/кг ($0,27-0,39/кг). Така ціна на 26% нижча за ту, що була за тиждень до того. А торік о цій порі молода картопля була дорожчою за цьогорічну на 11%.

В Україні стрімко дешевшає найпопулярніший овоч, але запасатися ним не варто: які ціни виставили на ринку

Аналітики не виключають, що ціни на молоду картоплю знижуватимуться й надалі. Адже вал цієї продукції на ринку дедалі зростає. І хоч покупці спокушаються низькою ціною, та все ж купівельного ажіотажу на ринку немає. Тим більше, що за такої спеки люди про їжу майже й не думають, а лише про затінок і прохолоджувальні напої.

Та й закупитися молодою картоплею наперед не вийде. Максимум, що можна зробити – тижневий запас. Адже цей товар не придатний для тривалого зберігання. Він швидко втрачає свої товарні кондиції і псується.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ