Ціна на ріпак триматиметься до жовтня в межах $480 за тонну

За матеріалами інтернет-видань 20.08.2024 112
Ціна на ріпак триматиметься до жовтня в межах $480 за тонну
Урожай ріпаку в Україні в цьому році зменшиться, але ціна на нього буде триматися до жовтня в межах $480 за тонну. Такі розрахунки оприлюднив операційний партнер торгово-аналітичної компанії «Barva Invest» Богдан Костецький.
Нагадаємо, що минулого року Україна зібрала абсолютно рекордну кількість ріпаку – 4,1 млн т.
За словами аналітика, зниження урожаю та внутрішньої переробки ріпаку буде в таких межах: «Урожай ріпаку ми оцінюємо в 3,6-3,7 млн т. Зменшили очікування по внутрішній переробці з 1 млн до 600-700 тис. т., бо в переробників низька маржинальність, до того ж з боку експортерів присутня постійна й потужна конкуренція».
Богдан Костецький розповів і про три хвилі зміни цін на ріпак, які вже відчув ринок.
«Сьогодні вже 1,7-1,8 млн т ріпаку продано по цінах на 20-25 % вищих за минулорічні. Чому так поспішають? Ріпак – це джерело поповнення обігових коштів для виробників. Ми бачили уже кілька цінових хвиль продажу ріпаку у новому сезоні. Перша хвиля була на рівні $ 490, друга – $ 500-510 і зараз спостерігаємо ціну на ріпак близько $480 за тонну. Аграрії відмовляються від подальших продажів ріпаку і чекають кращу ціну. Час на очікування ще є, але не багато», — пояснює він.
За його словами, аби максимально виграти по ціні, аграріям потрібно завершити ріпакові торги до жовтня:

«Україні слід продати 1,5 млн т ріпаку до надходження на ринок Канадської (жовтень) Австралійської (грудень) каноли. Я думаю, що до того моменту ми ще побачимо рівень $490+».

 

Трейдинг Агро Математика

 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ