Уряд ухвалив Програму водозабезпечення постраждалих від війни територій

За матеріалами інтернет-видань 20.08.2024 102
Уряд ухвалив Програму водозабезпечення постраждалих від війни територій

20 серпня в Україні ухвалена Програма комплексного водозабезпечення територій, які постраждали від війни. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Ідеться про 9 областей: Дніпропетровську, Кіровоградську, Донецьку, Запорізьку, Луганську, Миколаївську, Одеську, Харківську та Херсонську.

 

«Після того як росія здійснила безпрецедентний теракт на Каховській ГЕС Уряд оперативно виділив кошти для будівництва водогону «Інгулець — Південне водосховище». Його чотири нитки вже діють і тисячі мешканців Дніпропетровщини отримують питну воду вже сьогодні. Але так само важливо забезпечити водою жителів інших регіонів», — зазначив Денис Шмигаль.

 

За словами Прем’єр-міністра, програма передбачає спорудження систем водозабезпечення, реконструкцію і капітальний ремонт гідротехнічних споруд, розчищення русел річок, будівництво артезіанських свердловин.

Як зауважив очільник Уряду, за результатами її реалізації вже протягом року Миколаївщина має бути забезпечена водою. А до кінця 2025 року доступ до води отримають ще 2 млн українців у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Херсонській і Харківській областях.

 

Кабінет Міністрів України 

 

 

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ