Ціна на збіжжя і логістика - найважливіше сьогодні для фермерів

За матеріалами інтернет-видань 24.06.2022 353

За словами начальника Миколаївської ОВА Віталія Кіма, Миколаївщина зможе зібрати врожай на 80% полів . Але головне, що турбує фермерів, це ціна і логістика. Вони не можуть, як раніше привезти за 100 км до порту зерно, продати його і забути.
"Раніше фермери  продали частину врожаю, погасили зарплатню, пальне, запчастини тощо, а частину залишають  чекати вигідну ціну. Нині ж фермери за воєнних умов не можуть цього зробити. У Миколаївській області наразі лише два підприємства, які  скуповують збіжжя. Фермери можуть поскладувати зерно, але продати дуже важко через бойові дії, через бізнес - ризики. Це - основна проблема", - підкреслив Віталій Кім.

Відповідно до розпорядження начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма 22 червня суб’єктам господарювання, які здійснюють транспортування врожаю сільськогосподарських культур (зернові, зернобобові, соняшник, ріпак), дозволяється переміщення автомобільними дорогами Миколаївської області протягом комендантської години.
Також дозволяється здійснювати цілодобове проведення польових робіт і переміщення сільськогосподарської техніки польовими шляхами за погодженням з відповідними районними військовими адміністраціями.
Згідно з розпорядженням суб'єкти господарювання, які залучаються до польових робіт, під час переміщення дорогами області сільськогосподарської та іншої спеціальної техніки, в тому числі комбайнів мають:
  • дотримуватись обмежень, встановлених протягом комендантської години;
  • забезпечити з обох сторін руху супровід техніки автомобілями прикриття з ввімкненими габаритними вогнями.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ