«Ціни на форварди олійної у березні-квітні можуть піднятися ще на 20-30 євро» - ВАР

За матеріалами інтернет-видань 06.03.2024 444
«Ціни на форварди олійної у березні-квітні можуть піднятися ще на 20-30 євро» - ВАР

За повідомленням Всеукраїнської Аграрної Ради, зростає інтерес європейських покупців до українського ріпаку врожаю 2024 року.
На думку аналітиків, у країнах ЄС очікується скорочення ріпаку в новому сезоні. Через сильні опади восени багато аграріїв не змогли вчасно відсіятися. Падіння європейського врожаю олійної може становити 12%.

"Європейські переробники ризикують відчути брак сировини, тому вже є попит на майбутній врожай української олійної з поставкою у серпні-вересні 2024 року. Ціни на умовах DAP Німеччина - на рівні 405-415 євро за тонну”, - зазначають експерти.

Як наслідок пожвавлення інтересу, ціни на форварди українського ріпаку можуть зрости ще більше у найближчі місяці.

“У березні-квітні ціни на форвардні контракти по ріпаку, як правило, піднімаються. У ці місяці надходить уточнена інформація, які площі озимого ріпаку пройшли перезимівлю і коригуються прогнози врожаю. Тобто, ціни на форварди олійної у березні-квітні можуть піднятися ще на 20-30 євро на тонні, що може спонукати українських виробників укладати контракти з європейськими покупцями на майбутній врожай”, - резюмують у повідомленні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ