Ціни на пшеницю активно зростають в Чорноморському регіоні

За матеріалами інтернет-видань 24.11.2021 238

Аналітики зазначають, що на фізичному ринку було подолано позначку €300 за т на пшеницю, що стало історичним максимумом, вираженим у євро. На додаток до багатьох згаданих чинників тепер з'явилися побоювання з приводу якості австралійської пшениці, яка постраждала від дощів під час збирання врожаю. Крім того, повінь у Канаді викликає логістичні труднощі, особливо у портах.

Нещодавні тендери Єгипту та Алжиру викликали новий виток зростання цін на світовому ринку в цілому та чорноморського походження зокрема. Невщухаючий попит з боку імпортерів стимулював українських трейдерів планувати свої закупівлі заздалегідь, тож обговорення цін нового врожаю цього року вже розпочалося.Для порівняння, у минулому МР форвардні ціни пшениці масово стали надавати лише у лютому.

Окрім зростання попиту, підтримку цін нового врожаю також надає погодний фактор – зволоженість ґрунту на території України залишається недостатньою для оптимального розвитку озимих посівів. У деяких районах південних областей спостерігається зрідженість сходів.

 "Ця безпрецедентна ситуація є результатом дії безлічі факторів, починаючи від фундаментальних факторів і закінчуючи геополітикою, а також зростанням виробничих витрат та вартості енергоносіїв", - прокоментували експерти


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ