Аналітики ООН озвучили прогнози демографічної ситуацію в Україні

За матеріалами інтернет-видань 24.11.2021 207

В Україні темпи скорочення населення є одними з найшвидшим у світі - до такого висновку дійшли експерти Організації Обʼєднаних Націй. В ООН прогнозують, що за найближчі 30 років населення України скоротиться на 6 млн, тобто з 41 до 35 млн до 2050 року. Серед причин: занизька народжуваність, але висока смертність, а також міграція. 

За даними ООН, більш як п’ята частина населення в Україні – старша за 60 років. Прогнозується, що ця частка зросте до 36% до 2050 року. Близько двох третин населення віком понад 65 років і майже 3/4 населення віком понад 80 років – це жінки. Така ситуація має помітний негативний наслідок.  В ООН прогнозують, що пов’язані з потребами літніх людей витрати в Україні переживатимуть одне з найвищих зростань у Європі та за 30 років становитимуть 25% ВВП. Тоді як робоча сила впаде більш ніж на 30% до цього ж терміну. а даними ООН, близько третини українців помирає у віці до 65 років, а в 50% випадків летальності можна уникнути.

Підрахунки експертів свідчать про те, що за межами України постійно перебуває близько 3 млн українських працівників. В ООН прогнозують, що це число підвищуватиметься, майже кожен другий український мігрант зайнятий у низькокваліфікованих видах діяльності, для яких має зависоку кваліфікацію. Третя частина мігрантів, яка привела до нещодавнього зростання рівня міграції, не досягли 35 років, більшість із них мають кращу освіту, на відміну від українців, які залишаються на батьківщині.

В ООН зазначають, що скорочується і чисельність населення сільських місцевостей з рахунок виїзду молоді та більш освічених і забезпечених мешканців і це, прогнозують аналітики, веде до відчутних наслідків для економічної стабільності сільської місцевості та соціальної згуртованості. 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ