Ціни на ріпак зросли до максимального рівня

За матеріалами інтернет-видань 09.06.2021 186

Зростання цін на соєві боби та олію на біржі в Чикаго призвело до підвищення біржових котирувань на ріпак , слідом за якими форвардні ціни на ріпак в Україні виросли до рекордного рівня. Про це повідомляє graintrade.com.

 На паризькій Euronext серпневі ф’ючерси на ріпак вчора також виросли на 4,25 €/т до 541,75 €/т або 659,14 $/т, додавши за два тижні 5,6% ціни. В Україні холодна погода з рясними опадами затримує розвиток посівів ріпаку, що може знизити врожайність та, як наслідок, посилити конкурентну боротьбу за обсяги. Минулого тижня в Україні форвардні ціни на ріпак з базовою олійністю 42% та поставкою в порт у липні – серпні виросли на 20-30 $/т до 650-660 $/т. Покращення погоди в Австралії в період сівби пшениці та ріпаку у перспективі може посилити тиск на ціни. 

Імпорт ріпаку до ЄС за тиждень склав лише 66,1 тис т, а загалом у сезоні сягнув 6 млн т, що на 4 % перевищує відповідний показник попереднього сезону. Водночас країни ЄС нарощують імпорт сої, який за тиждень склав 400 тис т, а загалом у сезоні – 14,2 млн т, що на 4% поступається торішньому показнику.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ