Цього року на ринку пожвавились угоди обміну добрив на зерно

За матеріалами інтернет-видань 24.07.2023 306
Цього року на ринку  пожвавились угоди обміну добрив на зерно

Як пише  SEEDS, керівник роздрібного напрямку Ostchem RETAiL Євген Хуриленко підкреслив, що цього року на ринку добрив суттєво пожвавились обмінні угоди. Аграрії  укладають домовленості обміну добрив на зерно.
Євген Хуриленко зазначив, зокрема, що у цю посівну кампанію навесні обміняли на добрива понад 100 тисяч тонн зерна.
На його думку, збільшення обсягів обмінних угод — це вимушений крок для аграріїв через дефіцит обігових коштів та зростання вартості кредитів.
Експерт акцентував увагу на тому, що 2023 року відбулось зниження споживання складних добрив. Вони постачалися в основному з Білорусі, тому логістика більшості українських дистриб’юторів змінилася. У порівнянні з довоєнним періодом обсяги ринку добрив  скоротилися приблизно на 30%. За розрахунками Євгена Хуриленка, сьогоднішній ринок добрив - це  1,5-2,5 млн. т.

"Динаміка ринку залежатиме від трьох базових факторів – ходу війни, цін на газ та світової ціни на агропродукцію. Щодо карбаміду, то його ємність в Україні приблизно 800 тис. тонн. При цьому наша частка — в межах 200 тис. т., вона зменшилася через зростання імпорту.  До України наразі імпортується  600 тис. тонн. Ринок сьогодні повністю відкритий, він вільний", — пояснив Євген  Хуриленко.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ