У Нікопольському районі є потреба модернізувати водоканали і насосні станції

Марина Бабич 24.07.2023 450
У Нікопольському районі є потреба модернізувати водоканали і насосні станції

Як відзначив начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко, Нікопольщина наразі є найбільш багатостраждальною територією Дніпропетровської області. З однієї сторони -  з липня 2022 року прибережна територія Нікопольського району під постійними обстрілами російських "ураганів" і "градів". З іншої - з 8 червня 2023 року відсутнє централізоване водопостачання району через підрив Каховської ГЕС.  
За словами Євгена Євтушенка, від обстрілів за цей час загинуло 50 цивільних осіб і  поранено понад 300 людей. Вороги зруйновали понад 3 тисячі будинків і близько 650 багатоквартирних. Пошкоджені 59 шкіл, дитсадки, лікарні, храми, магазини, об'єкти сфери послуг.
Місцева влада у співпраці з ОВА бореться за життя своїх громад, залучає допомогу міжнародних та українських благодійних фондів, веде роботи з відновлення водопостачання у районі.

"На сьогодні ми потребуємо модернізації місцевих водоканалів і фільтраційних насосних станцій, бо  їхній строк дії на завершальному етапі. Ми розуміємо, наш район  є складним: граніти, шахтні стоки, солі металів в воді та солі кальцію. Жорсткість води значна, що майже унеможливлює її використання, як питної. Але ми б хотіли здійснити доскональну геологорозвідку. І хотіли би відбудувати наші міста і села завдяки можливій міжнародній допомозі, бо місцевим бюджетам непідйомні заподіяні руйнування", - зазначив Євген Євтушенко у ході Міжнародного форуму "Відновлення України. Екологічна та радіаційна безпека Херсонщини та Дніпропетровщини".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ