Цього сезону рентабельність цукрового буряка висока

За матеріалами інтернет-видань 09.11.2023 261
Цього сезону рентабельність цукрового буряка висока

У вінницькій агрофірмі «Ольгопіль» минулого року було задіяно 85 га під солодким коренем , а у 2023-му – відвели 130 га посівних площ. Причиною зростання посівів стала потреба місцевого цукрового заводу у достатній кількості сировини. До того ж, підприємство розташоване за 70 км від Ольгополя, і  за договором солодкі корені цукроварня доставляє на виробництво власним коштом. Відтак, рентабельність культури зростає.

«За роки функціонування нашого агропідприємства на вирощуванні цукрових буряків ми, так би мовити, вже набили руку. Це відображається і на врожайності. Торік середній показник врожайності складав 74 т/га. Наразі маємо на полі до завершення збору ще десяток гектарів,  але врожайність не нижча за минулорічну. На полях працює професійна техніка. Збираємо цукрові буряки максимально дбайливо, щоб після переробки вони дали високі результати», - зазначив головний агроном АФ «Ольгопіль» Олександр Палайчук.

За його словами, рентабельність коренеплоду цього сезону досить висока, адже логістика суттєво знизила прибутковість інших культур. А для цукрового буряка вона залишилась досить сталою.

 

Агрофірма "Ольгопіль"

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ