У 2023 році перехідні залишки зернових впливатимуть на внутрішні ціни

За матеріалами інтернет-видань 04.01.2023 369
У 2023 році перехідні залишки зернових впливатимуть на  внутрішні ціни

Від перехідних залишків зернових у 2023 р. залежатимуть внутрішні ціни на них. Вважає  головний редактор Kurkul.com Микола Сирота. За його словами, урожай минулого року значно менший, і експортна динаміка теж низька.

 

Крім цього,  зберігаються нестабільними логістичні спроможності, лишається нереалізованим частина врожаю 2021 року. Все це сприятиме створенню значних перехідних залишків зерна, які тиснутимуть на ціну всередині країни», — підкреслив Микола Сирота.

Зазначається, що станом на кінець грудня українські аграрії намолотили 48,8 млн. т зернових та зернобобових, а також 17,4 млн т олійних. У 2021 р.  зібрано 106 млн. т врожаю.

На думку Миколи Сироти, низька якість зерна стане також проблемою,  це іноді робитиме неможливим експорт окремих партій.

«Варто лише згадати кількість кукурудзи, залишеної зимувати в полях. Це зерно буде спрямоване на переробку всередині країни або домішуватиметься до партій вищої якості», — озвучив відомий факт експерт.

Зокрема, на кінець грудня необмолоченими залишається понад 20% посівів кукурудзи.

«Тому я б не розраховував на сприятливу кон’юктуру щодо зернових у цьому сезоні, зокрема, щодо пшениці та кукурудзи», — зробив висновок Микола Сирота.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ