У Берліні на Глобальному Форумі порушено питання продажу землі в Україні

За матеріалами інтернет-видань 22.01.2024 474
У Берліні на Глобальному Форумі порушено питання продажу землі в Україні

Про продаж сільськогосподарської землі в Україні під час війни великим корпораціям заявив  член правління ВАР Igor Novytskyi у ході  Глобального форуму продовольства та сільського господарства в Берліні.
Він, зокрема, наголосив, що, коли уряди дозволяють такі продажі, вони не просто передають землю, вони десятиліттями крадуть майбутнє молодих виробників агропродукції.
Ігор Новицький також зауважив, що, крім продажу землі в Україні, ще однією небезпекою є  розмінування сільськогосподарських земель.

"Це завдання занадто велике і небезпечне для виробників продуктів харчування, щоб впоратися з ним самотужки. Ми терміново потребуємо підтримки Організації Об'єднаних Націй та міжнародних організацій у наданні технічної та фінансової допомоги для розмінування», - сказав у ході виступу Ігор Новицький.

Додамо, що Форум у Берліні відбувся 17-20 січня під головуванням Федерального міністра продовольства та сільського господарства Джема Оздеміра та об’єднав міністрів сільського господарства з 65 країн.

 

Всеукраїнська Аграрна Рада

 

 

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ