«У Британії немає поганих для України прем'єрів», - Тарас Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 26.10.2022 368
На зображенні може бути: 2 людини, люди сидять, люди стоять та у приміщенні
        Як неочікано все обернулося - Ріші Сунак - новий прем'єр-міністр Великобританії, хоча за нього ніхто не голосував! Але такі закон і традиція, а ще так було потрібно для добра й підтримки правлячої партії і блага всього британського суспільства. Безумовний фаворит у партійному рейтингу Борис Джонсон в останню мить відмовився від висунення. Він перемагав гарантовано й безумовно. Але Британія - це демократія, а не чіпляння за владу й брудні маніпуляції, як це часто буває в Україні.
        Самі члени партії підтримали Джонсона. Але за партію голосують не лише партійці, це в абсолютній більшості безпартійні симпатики чи нейтральні виборці. І їм така подвійна рокировка не сподобалася б, здалося, що їх обманули й розіграли. І на наступних виборах партія торі з її позитивною й корисною для країни програмою могла програти. В Джонсона спрацювали не амбіції, а почуття відповідальності. Він відмовився від заслуженої посади на користь свого затятого конкурента й учорашнього критика, а сьогодні друга й політичного партнера. Коли Зеленський знову почне надриватися із своїм: "Чому ми не в   АТО, не в ЄС, чому в нас не як у Британії?!", - нагадайте йому про це.
        А щодо України, то все буде добре. У Британії нема поганих кандидатів для нас. А в правлячій партії і поготів. Але в п'ятірці партійних лідерів я б вибудував такий пріоритет для України: Бен Воллес, Борис Джонсон, Ліз Трасс, Пенні Мордаунт, Ріші Сунак (це моя чисто суб'єктивна оцінка). І відмінності дуже незначні. А щодо Сунака, то він у сфері своєї діяльності просто не мав нагоди продемонструвати своє позитивне й рішуче ставлення щодо України. Зараз він уже це чітко висловив, підкреслив спадковість зовнішньої політики з Джонсоном та готовий здійснити перший візит в Україну. Все цілком позитивно, окрім одного суб'єктивного моменту. Але про нього дещо пізніше.
       Тарас Чорновіл, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ