У Брюсселі відбувся українсько-європейський агродіалог

За матеріалами інтернет-видань 05.04.2024 418
У Брюсселі відбувся українсько-європейський агродіалог

У рамках  фахово-інформаційної поїздки проєкту АПД до Брюсселю 03.04.2024 в Copa-Cogeca за сприяння проєкту  відбувся професійний захід : "Сільське господарство України - потенціал для сталого розвитку в контексті європейської інтеграції".

На зустрічі обговорювалися питання поточної ситуації в аграрному секторі України,  сучасні виклики аграрного бізнесу та торгівлі, потенціал України для сталого розвитку в контексті європейської інтеграції та перспективи розвитку органічного виробництва в Україні.
До зустрічі долучилися керівники й представники фермерських асоціацій цілої низки європейських країн, включно з очільником COPA/COGECA @Patrick Pagani; та профільних українських та євроінституцій, зокрема Єврокомісії.
Голова комітету підприємців АПК при ТПП України Олег Юхновський представив розроблену комітетом презентацію «Українське сільське господарство: потенціал для посилення Європейські агропродовольчі системи».
Він, зокрема, зауважив, що важливо інформувати європейських агровиробників про особливості української агроструктури. Український посадовець наголосив, що аграрії України не  конкуренти європейським фермерам, а союзники, які бачать можливості співпраці.

 

АПД Україна / APD Ukraine

 

Торгово-промислова палата України / Ukrainian CCI

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ