У Черкаській області тонна пшениці коштує від 5,5 тисяч грн.

За матеріалами інтернет-видань 27.07.2023 394
У Черкаській області тонна пшениці коштує від 5,5 тисяч грн.

Як повідомив  директор департаменту агропромислового розвитку Черкаської ОВА Роман Косенко, цього року в регіоні посіяно близько 1,2 млн. га площ, з урахуванням посівної минулої осені. Це на рівні середньорічного показника. З них 51% займають зернові культури, 36% - технічні. Картопля, овочі, баштанні культури зростають на 6% площ. 5, 8% - під кормовими культурами.
Найбільші площі займає кукурудза, за нею йде соняшник, озима пшениця і соя.

"Основна наша ціль - це продовольча безпека. Структура посівних площ дозволяє повністю забезпечити населення важливою продукцією. Валовий збір зерна в області очікується в межах 3 - 3, 4 тонн зерна, при тому що потреба населення в хлібопродуктах становить 124 тисячі тонн зерна. Тому впевнено скажу, що внутрішнє споживання буде забезпечено і експортування зазначеної продукції теж", - зазначив Роман Косенко.

Щодо вартості за тонну збіжжя, очільник департаменту оприлюднив такі ціни по Черкащині.

"В Україні ціна сировини залишається на максимально низькому рівні. В області закупівельна ціна пшениці за тиждень становила від 5,5 тисяч грн. за тонну. Зерно 2 класу до 5 тисяч грн. , а четвертий клас - 5,100 грн. за тонну. Щодо експортної ціни, до кінця року ціна пшениці коливатиметься в межах 230-250 американських доларів за тонну. Очікується, що Україна зможе експортувати свою продукцію через румунські і болгарські порти", - спрогнозував ситуацію на ринку зерна Роман Косенко.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ