У Червоногригорівській громаді Дніпропетровщини, попри привізну воду, мешканці умудряються консервувати вирощену продукцію

Марина Бабич 18.07.2023 912
У Червоногригорівській громаді Дніпропетровщини, попри привізну воду, мешканці умудряються консервувати вирощену продукцію

За інформацією Червоногригорівської селищної територіальної громади, наразі частина смт Червоногригорівка та сщ. Кам'янське з технічною водою. Це близько 30% громади. Всього в населених пунктах громади налічується майже 12 тисяч жителів, в тому числі ВПО. На кожного місцева влада намагається постачати до 20 літрів питної води на добу.

"Раніше у людей була велика паніка щодо водопостачання. Нині її вже майже перебули. Бо люди розуміють, що в усіх бідах винна російська війна і підрив окупантами Каховської ГЕС.

Але ми працюємо на результат з самого початку і продовжуємо працювати далі над стабільним водозабезпеченням. Водовози прибувають майже кожного дня.

ДСНС пожежними автомобілями також доставляє воду з наших комунальних підприємств. Ми встановили великі ємності в клубах, дитсадках, школах. Благодійні організації надають людям каністри, бутилі, баклажки. Наразі у мешканців -  консервація. Тому через неї обсяги споживання води трохи збільшуюються", - зазначають в селищній раді.

За словами керівництва, до забезпечення питною водою Червоногригорівської громади за весь час долучилося 7-8 благодійних фондів. Вони допомагають з постачанням води, доки будується водогін з Запоріжжя до Покрова, і здійсниться врізка обладнання громади до нього.

"Вода технічна, яка є, звичайно, не чиста, як сльоза. Але в ній можна купатися, прати білизну, помити посуд. Тобто ця вода для господарсько-технічних потреб.
Вода - це наше життя. Як і наша земля. Від нас до Енергодара близько 10 км. Все видно. І дерева, і атомну станцію. Ми вже настільки звикли до обстрілів, що навіть не ховаємось, коли летять снаряди. Так і залишаються люди в черзі за водою стояти. На жаль, зафіксовані і летальні випадки після обстрілів, і поранення серед цивільного населення. Здається, що до звуків вибухів не звикають. А ми, червоногригорівці - звикли! І воду набирати під прильотами, і консервувати вирощене, і возити воду зі ставків для поливу городини, і отримувати гуманітарну допомогу у достатній кількості. Безліч будинків у громаді пошкоджені постійними обстрілами", - розповів представник місцевого самоврядування.

Він додав, що в громаді йдуть повним ходом жнива. Великі сільгосппідприємства наймають техніку, щоб швидше зібрати врожай.

"Між обстрілами треба встигнути все: і працювати, і зібрати, і воду привезти, і людей заспокоїти. А взагалі, деякі наші люди, у яких окупанти розтрощили житло, просто переселилися у підвали з сім'ями, провели інтернет, ТБ і господарюють. Своя ж земля. Вона захистить", -  так описав "Фермеру Придніпров'я" ситуацію у Червоногригорівській громаді Дніпропетровської області представник селищної ради.

Фотографіями з "Фермером Придніпров'я" поділився Олександр Коваль, за що висловлюємо йому журналістську вдячність.

Попередня
Цитата дня

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ