У ДАРі до кабінету фермера додано супутникові карти посівів

За матеріалами інтернет-видань 23.11.2023 393
У ДАРі  до кабінету фермера додано супутникові карти посівів

У Державному аграрному реєстрі до кабінету сільгоспвиробника додано шар супутникових карт ярих та озимих культур врожаю 2023 року. Опубліковані карти посівів містять дані про розташування та площу полів з ключовими сільськогосподарськими культурами: озима пшениця, ячмінь, ярі зернові, кукурудза, соняшник, соя, горох, цукрові буряки, виноград та інші. Карти також відображають ліс, болотні угіддя, водні або штучні об’єкти, відкритий ґрунт та необроблювані землі.
Супутникові карти посівів були створені для всієї України командою фахівців Інституту космічних досліджень НАН і ДКА України та Національного технічного університету України «КПІ ім. І.Сікорського» за підтримки Глобального фонду Світового банку зі зменшення наслідків стихійних лих і відновлення (GFDRR). Для отримання інформації були використані знімки супутників Sentinel-1, Sentinel-2 і Planet. При класифікації посівного покрову застосовувалась технологія машинного навчання.
За словами Дениса Башлика, заступника Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, міністерство планує й надалі удосконалювати процес верифікації посівів у ДАР, зробивши його повністю автоматичним.
На його думку, це об’єктивний, прозорий та ефективний підхід, який повністю відповідає вимогам ЄС. Відтак, вкрай важливо мати у системі актуальні дані про врожай та загальний стан земельних ділянок агровиробників, що користуються державною підтримкою чи іншими видами допомоги.

Міністерство аграрної політики та продовольства України

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ