У Дніпрі діятиме виїзна біостерилізація безпритульних собак

За матеріалами інтернет-видань 02.02.2022 400

У Дніпрі в середині лютого запрацює стерилізаційний автомобіль для безпритульних собак, перший на теренах України. Авто укомплектоване ветеринарним обладнанням німецького та італійського виробництва, де тваринам надаватимуть повний комплекс послуг: стерилізацію, чіпування, реєстрацію тварини (при наявності господаря), і щеплення від сказу. Повідомила пресслужба Дніпровської міськради.

Як зазначили фахівці, за офіційними даними за два роки у Дніпрі скоротилася кількість безпритульних собак на 60 %. Вона зменшується природним способом завдяки стерилізації. Але у  приватному секторі тварини безконтрольно розмножуються. Тому новий стерилізаційний центр «на колесах» дозволить за найближчі декілька років скоротити кількість безпритульних тварин у Дніпрі до 80 %.

Підкреслено, що автомобіль не працюватиме, як швидка допомога  за викликом. Ветеринари «Зооконтролю» виїжджатимуть за певною кількістю заявок, і  за день стерилізуватимуть близько 20 тварин. Причому, послуга безкоштовна для мешканців Дніпра.

Теги: Дніпро

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ