У Дніпрі попит на земельні ділянки під приватну забудову на 30% менше, ніж пропозиція

За матеріалами інтернет-видань 11.08.2021 159

За підсумками 7 місяців 2021 Дніпрі попит на земельні ділянки під приватну забудову на 30% менше, ніж наявну пропозицію. Саме тому вартість земельних ділянок під приватну забудову залишається на стабільному рівні повідомляє сайт zagorodna 

Про це розповів Юрій Алексєєнко, голова Дніпропетровського відділення АФНУЗа його словами, невисокий попит пояснюється систематичним подорожчанням будівельних матеріалів і будівельних робіт: з початку року собівартість будівництва приватних будинків зросла більш ніж на 15-18%.
"Будуватися з" нуля "зараз є вкрай дорогим задоволенням. Саме тому частка потенційних покупців звертає більшу увагу не на земельні ділянки, а на вже побудовані об'єкти", - підкреслив експерт.
Проте його словами, незважаючи на дисбаланс попиту і пропозиції, власники наділів в престижних районах з правильними геометричними пропорціями, не поспішають знижувати ціни.

Юрій Алексєєнко повідомив, що на правому березі Дніпра середня вартість землі в центральних районах міста в залежності від локації і площі ділянки становить від $ 5 тис. $ 20 тис. За сотку. У популярних приміських районах таких, як Досвідчений і Новоолександрівка, наділи коштують від $ 2 тис. До $ 5 тис. За сотку. Більш "бюджетна" земля в Краснопілля - ціна за сотку коливається від $ 300 до $ 800.
У той же час на Лівобережжі в популярному "квадраті" ж / м Слобожанський, ж / м Клочко - 6, вул. Калинова та проспект Слобожанський середня цінова політика становить від $ 4 тис. До $ 6 тис. За сотку.
"Більш дешева земля - від $ 500 до $ 2 тис. За сотку - продається в районах Березанівка, Амур і Придніпровськ. Схожа ціна і в" лівобережному "передмісті, наприклад, в Підгірному",

За його словами, формування ціни залежить перш за все від таких опцій, як розвинена інфраструктура, наявність комунікацій, вдале транспортне сполучення, від близькості рекреаційних зон (водойм або лісу), а також від форми ділянки.

Очікується, що в найближчі місяці відновиться "високий сезон" в сегменті земельних ділянок Дніпра.
"Восени попит на земельні ділянки може вирости в межах 7-10%, однак він майже вдвічі буде менше, ніж в сегменті приватних будинків. Через розрив між попитом і пропозицією цінова ситуація не матиме особливих змін, вартість землі буде постійною", - резюмував Юрій Алексєєнко.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ