У Дніпрі рятувальники атакували шершнів

За матеріалами інтернет-видань 04.08.2022 733

4 серпня у Дніпрі надзвичайники знищили рій шершнів. Про них Службу порятунку «101»  повідомили  мешканці приватного сектору Новокодацького району міста. Інформує ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.
Прибувши на місце події надзвичайники з’ясували, що в сухому дереві, поблизу житлового будинку, знаходиться рій небезпечних комах.


Рятувальники бензопилою розпилили дерево та за допомогою аерозольного засобу знищили комах.

 

За даними науковців, звичайний шершень більший за звичайних ос, але менший від, наприклад, гігантського азійського шершня та інших азійських шершнів. Шершень має волоски, хоча їх менше, ніж у більшості бджіл.

Гнізда шершнів схожі на осині та мають подібну будову, лише зазвичай бурого, а не сірого, кольору. Це пов'язано з тим, що шершні використовують для їх створення інші види дерев.

Звичайні шершні відносно не агресивні, на відміну від ос, і кусають людей або тварин, головним чином, якщо потривожити гніздо, або якщо шершень застосовує жало для самооборони (причому, зазвичай, він намагається врятуватися втечею та застосовує жало лише, якщо його схопити).

Цікаво, що шершень здатен регулювати кількість отрути під час укусу - захищаючи гніздо, оса випускає в рану максимальну дозу отрути, а якщо її схопити поза гніздом, вона, захищаючись, пускає значно менше отрути або навіть може наносити "сухі" уколи. Тому укус під час захисту гнізда значно небезпечніший. Укуси шершня досить болючі, при наявності алергії на осину отруту небезпечні для життя. Багато укусів за один раз (якщо, наприклад, потривожити гніздо) також може загрожувати життю людини.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ